Vaillant aroTHERM split – pompă de căldură aer-apă

26 Ianuarie

Confortul constă astăzi în utilizarea optimă a combustibililor fosili și a energiei din surse regenerabile, în controlul inteligent al sistemului de încălzire prin intermediul aplicațiilor mobile. Calitatea înaltă a pompelor noastre de căldură cu aer-apă permite accesul la tehnologia de încălzire a viitorului. Toate produsele sunt dezvoltate în Remscheid, Germania și testate în laboratoarele companiei, astfel încât acestea să livreze în mod fiabil ceea ce contează cu adevărat: confort pentru casa ta.
 
Pompele de căldură cu aer-apă utilizează energia solară stocată în mediul înconjurător
Energia solară este disponibilă gratuit, oriunde. Implementarea este mai ieftină, deoarece nu sunt necesare foraje sau colectoare de suprafață ca în cazul pompelor de căldură apă-apă sau sol-apă. În plus nu sunt necesare aprobări suplimentare întrucât acestea sunt reglementate de legislația în vigoare.
 
Mai multă sustenabilitate, mai puține emisii
Aproximativ 40% din toate emisiile de CO2 sunt atribuite producţiei de încălzire și apă caldă. Cu o pompă de căldură emisiile sunt reduse cu aproximativ 30%, în comparaţie cu o centrală cu condensare pe gaz. Conform studiilor, până în 2030, pompele de căldură vor reduce cu 80% emisiile de CO2, în comparație cu centralele cu condensare pe gaz. Acest lucru face ca pompele de căldură să devină singurul sistem de încălzire prietenos cu mediul, pe măsură ce sunt utilizate.
 
Aplicabilitate universală
În regiunile unde accesul la rețeaua de gaz lipsește, pompa de căldură aer-apă este o alternativă interesantă la sistemele de încălzire cu biomasă, gaz lichefiat sau motorină. Prin utilizarea pompei de căldură economisiți spațiul pentru rezervoare sau pentru stocarea combustibilului.
 
Răcire inclusă
Datorită funcției integrate de răcire, puteți beneficia de pompele de căldură aer-apă inclusiv în timpul sezonului cald. Proiectarea corespunzătoare a sistemului dumneavoastră va crește eficiența și vă va aduce beneficiul unei temperaturi confortabile în casă.
 
“Smart Grid Ready“
Toate pompele noastre de căldură aer-apă pot fi integrate în rețele inteligente (Smart Grids). Rețelele inteligente aduc cea mai bună utilizare a infrastructurii, ajutând la adaptarea, transferul și distribuirea unor cantități mai mari de energie regenerabilă.
 
“Photovoltaic Ready“
Combinați cu un sistem photovoltaic și veți crește în mod semnificativ economiile în consumul propriu de energie electrică. Gestionarea inteligentă a energiei este posibilă prin facilitățile incluse ale sistemului de automatizare.
 
Știați că…
 
Reducerea emisiilor de CO2 ale unei pompe de căldură corespunde unui rulaj de peste 11000 de kilometri al unui automobil.      
Sursa: www.dekra-online.de/co2
 
În aproximativ 95% din clădirile noi din Suedia sunt montate pompe de căldură.
Sursa: www.dekra-online.de/co2
 
Aproximativ 43% din toate clădirile rezidențiale noi din Germania au fost dotate în 2017 cu pompe de căldură.
Sursa: Bundesverband Wärmepumpe e. V.
 
În 20 de ani de utilizare a pompei de căldură, comparativ cu utilizarea cazanelor cu condensare, emisiile de CO2 se reduc cu 54 t.
Sursa: Vaillant