Schimbare in regulament

25 Mai

Set decisiv doar in finala, la nivelurile 6, 7, 8 si 9

Pentru ca Tenis Partener este un sistem dinamic, ce se adapteaza din mers necesitatilor comunitatii de jucatori, din cand in cand apar si modificari de regulament. La fel se intampla si cu aceasta ocazie, cand regulamentul se schimba pentru a reglementa suplimentar situatiile in care se joaca set decisv in turnee, in caz de egalitate (1-1), la seturi.  
In luarea deciziei s-a luat in considerare feedback-ul obtinut in Winter Series si s-a tinut cont si de realitatea din teren. Aceasta realitate indica faptul ca, la marea majoritate a turneelor, semifinalele se joaca in zile in care sunt programate 2 meciuri, fie ca e vorba de sferturi (+ semifinale), fie de finala (precedata de semifinale). 
In aceasta situatie setul decisiv pune presiune pe jucatori, ceea ce ar putea duce la epuizare si chiar probleme fizice, ceea ce ne dorim sa evitam.
Astfel, s-a stabilit ca singurele partide in care sa se impune set decisiv, raman doar FINALELE de la nivelurile 6, 7, 8 si 9. 
 
Mizam astfel pe faze avansate mai accesibile din punct de vedere al efortului fizic si implicit pe o experienta de joc mai buna, de fiecare data.