S-a definitivat calendarul de turnee Platinum 2019

5 Februarie

Al 10-lea sezon de turnee de Grand Slam este inaugurat la Mamaia

 
Daca e inceput de februarie, atunci este clar ca s-a definitivat calendarul turneelor Platinum Tenis Partener pe anul in curs. Evenimentele de Grand Slam pentru amatori urmeaza trendul ultimilor ani, iar propunerea pentru sezonul de vara 2019 vine sa ofere cea mai buna varianta adaptata caracteristicilor actuale din Tenis Partener.
Astfel, in ordine cronologica, evenimentele Platinum din 2019 sunt urmatoarele:
 
Mamaia, 23–26 mai
Este unul din turneele clasice, aflat la a 10-a editie. Gazda este, ca de obicei, Tenis Club Idu, iar spectacolul este garantat.
 
Cluj-Napoca, 13-16 iunie
Clujul ramane o gazda constanta de turnee Planinum, de 10 ani, tot Winners Sports Club urmand sa-si puna la dispozitie infrastructura clubului. 
 
Bistrita, 4–7 iulie
Bistrita a demonstrat in 2018 ca poate fi o solutie de baza pentru turneele Platinum, astfel ca in 2019 va gazdui cea de-a doua editie consecutiva, tot la GS Tennis Bistrita. 
 
Albena, 18–21 iulie
Revenim in plina vara cu Albena, pentru a 5-a oara. Complexul sportiv de aici se ridica la cele mai inalte standarde, astfel ca vacanta de tenis se anunta a fi promitatoare. Plaja este aproape, astfel ca jucatorii vor putea imbina miscarea cu relaxarea la soare sau in mare.
 
Bucuresti, 28 august – 1 septembrie
Cel mai mare turneu de tenis din Romania se va tine, pentru a 10-a oara consecutiv, la Academia de Tenis Herastrau, din Bucuresti.
 
Iasi 12–15 septembrie
Iasiul beneficiaza de conceptul „Platinum itinerant”, fiind astfel unul din turneele cu rol de promovare a circuitului Tenis Partener in comunitatile din tara. Revenim la Iasi dupa doi ani de absenta, cu cel mai inalt rang de turneu, evenimentul putand reprezenta un city-break special pentru luna septembrie.
 
Timisoara,  26–29 septembrie 
Timisoara a intrat pe lista clasicelor abia in 2011, insa 6 editii la Tenis Club Tivoli au intarit apartenenta la grupul celor 4 (Mamaia, Bucuresti, Cluj, Timisoara). In 2019 evenimentul se va juca, pentru a doua oara consecutiv,  la Sara Sports si se adreseaza in special jucatorilor din vestul tarii.
 
 
Toate detaliile vor fi disponibile din vreme pe pagina fiecarui turneu in parte, calendarul complet al sezonului de vara 2019 urmand a se definitiva in luna martie.