Restrictiile influenteaza formatul de joc

3 Decembrie 2020

Supertiebreak in loc de set decisiv, la toate probele

 
Desi distantarea fizica naturala a tenisului permite derularea competitiilor in continuare, restrictiile de mobilitatate ne-au determinat totusi sa luam masuri. Astfel, s-a stabilit ca in cadrul tuturor probelor de simplu din sezonul de iarna, partidele sa se joace cu supertiebreak in caz de egalitate 1-1 la seturi, indiferent de nivel sau de faza de joc din turneu. Am luat aceasta masura tinand cont de ora limita 21.00, de faptul ca accesul in balon este permis doar jucatorilor ce au meci in derulare (nu si in asteptare) si pentru a evita intarzieri care sa oblige jucatorii la stationare indelungata in cluburi.
 
Nivelurile 4 si 5 nu vor fi afectate, deoarece in aceste probe se juca oricum cu supertiebreak pe tot parcursul turneului, in timp ce la celelalte probe (pe nivelurile  6, 7, 8 si 9) setul decisiv era prevazut doar in semifinale si finale.
 
Prin urmare va rugam sa respectati aceasta noua regula, pentru ca fiecare dintre noi sa contribuie la implementarea recomandarilor autoritatilor.
 
Meciuri frumoase!