Reguli noi in turnee

18 Mai 2020

Impreuna vom face turneele mai sigure

In asteptarea revenirii la normalitate, am luat in considerare la modul cel mai strict adaptarea la regulile definite de catre Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii, referitor la conditiile practicarii sporturilor individuale in aer liber.
 
Asadar, se vor schimba temporar regulile de acces in cluburile de tenis ce gazduiesc evenimente din calendarul Tenis Partener. Una din cele mai importante reguli este obligativitatea ca reprezentantii clubului sa realizeze un triaj epidemiologic la intrarea in baza, prin masurarea temperaturii si inscrierea datelor personale intr-un tabel nominal prezent la receptie.
 
Jucatorii nu vor mai putea intra insotiti in club, cu exceptia minorilor care vor avea dreptul la un singur insotitor, care nu va avea acces pe banca sau pe marginea terenului.
 
De asemenea, recomandam ca toti participantii sa vina gata echipati pentru meci. Nu vor putea fi accesate facilitati cu risc epidemiologic major, precum: dusuri, sauna, sala de masaj, sala de mese etc. Accesul la vestiare se face cu respectarea distantei de siguranta: 2 metri intre utilizatori sau 4mp pentru fiecare utilizator.
 
Recomandam ca jucatorii sa isi aduca apa necesara desfasurarii partidelor de joc. De asemenea, samplingul de produse si distributia pachetelor de participare vor fi limitate.
 
Si conduita din teren va suferi unele modificari. Salutul de la fileu, de la inceputul si finalul meciului, se va face de la distanta, nefiind permis contactul fizic intre cei doi jucatori. Dealtfel, regula spune ca jucatorii vor trebui sa pastreze 2 metri distanta in repaus si minimum 6 metri in timpul jocului. 
 
Se recomanda dezinfectarea mainilor si a echipamentului sportiv dupa fiecare doua ghemuri. Toate meciurile se vor disputa in continuare cu 2 mingi noi insa, daca jucatorii au posibilitatea si se inteleg, isi pot aduce mingi suplimentare, pe care sa le insemneze si sa le joace fiecare pe serviciul propriu.
 
Recomandam ca jucatorii sa poarte mansete si bandana, evitand sa-si atinga fata cu mana.
 
Clubul are datoria de a informa jucatorii, prin orice mijloace, in legatura cu regulile proprii si masurile specifice pe care le-a luat in incinta in sensul combaterii raspandirii bolilor.
 
Nu uitati ca rezultatele meciurilor pot fi introduse online si de catre jucatori.
 
Va dorim multa sanatate si meciuri frumoase!