Reguli noi in turnee

18 Mai

Impreuna vom face evenimentele precompetitionale mai sigure

In asteptarea revenirii la normalitate continuam pregatirea startului sezonului competitional de vara Tenis Partener 2020, iar noutatile vor fi multe si din cele mai diverse. Astfel, am luat in considerare la modul cel mai strict adaptarea la regulile incluse in ordinul Ministerului Tineretului si Sportului (nr. 565) si al Ministerului Sanatatii (nr. 806) din 13-05-2020, referitor la conditiile practicarii sporturilor individuale in aer liber.
 
In spiritul acesta vom incepe cu evenimente precompetitive exclusiv de simplu, cu un program mai aerisit, care sa reduca pe cat de mult posibil interactiunea jucatorilor intre seriile de meciuri.
 
In aceeasi idee se vor schimba temporar si regulile de acces in cluburile de tenis ce gazduiesc evenimente din calendarul Tenis Partener. Una din cele mai importante reguli este obligativitatea ca reprezentantii clubului sa realizeze un triaj epidemiologic la intrarea in baza, prin masurarea temperaturii si inscrierea datelor personale intr-un tabel nominal prezent la receptie.
 
Jucatorii nu vor mai putea intra insotiti in club, cu exceptia minorilor care vor avea dreptul la un singur insotitor, care nu va avea acces pe banca sau pe marginea terenului.
 
De asemenea, participantii la evenimentele precompetitive vor trebui sa vina gata echipati pentru meci, accesul la vestiare (cu exceptia toaletelor) urmand a fi interzis din motive de siguranta sanitara. Nu vor putea fi accesate nici alte facilitati cu risc epidemiologic major, precum: dusuri, sala de fitness, sala de masaj, sala de mese etc.
 
Nu se va mai distribui apa la meciuri in aceasta perioada, astfel ca recomandarea este ca jucatorii sa isi aduca apa necesara. De asemenea, nu se va face sampling de produse si nici nu se vor oferi pachete de participare.
 
Si conduita din teren va suferi unele modificari. Salutul de la fileu, de la inceputul si finalul meciului, se va face de la distanta in perioada urmatoare, nefiind permis contactul fizic intre cei doi jucatori. Dealtfel, regula spune ca jucatorii vor trebui sa pastreze 2 metri distanta in repaus si minimum 6 metri in timpul jocului. 
 
Este interzisa schimbarea terenului in timpul partidei, dar se recomanda dezinfectarea mainilor dupa fiecare doua ghemuri. Clubul va trebui sa asigure, pe fiecare teren, material dezinfectant pentru maini si echipament sportiv. Toate meciurile din evenimentele precompetitive se vor disputa in continuare cu 2 mingi noi insa, daca jucatorii au posibilitatea si se inteleg, isi pot aduce mingi suplimentare, pe care sa le insemneze si sa le joace fiecare pe serviciul propriu.
Recomandam ca jucatorii sa poarte mansete si bandana, evitand sa-si atinga fata cu mana.
 
Clubul are datoria de a informa jucatorii, prin orice mijloace, in legatura cu regulile proprii si masurile specifice pe care le-a luat in incinta in sensul combaterii raspandirii bolilor.
 
Nu uitati ca rezultatele meciurilor din evenimentele precompetitive pot fi introduse online si de catre jucatori.
 
Va dorim multa sanatate si va asteptam cat mai curand pe terenurile de tenis!