Jucatorul saptamanii: Ioana Gaspar-Ivan

3 August 2010

Fosta jucatoare WTA, Ioana Gaspar, casatorita, pe 1 mai anul acesta, Ivan, a castigat in week-end-ul 30 iulie-1 august turneul de la nivelul 8, la CS Galaxy Bucuresti.

Am vazut ca te-ai inscris in sistem la sfarsitul lunii iunie.

M-am inscris in circuitul BCR Tenis Partener doar in momentul in care am fost sigura ca nu mai am clasament WTA.

 

Te-ai evaluat la nivelul 8. Din modestie?

Un motiv important pentru care m-am inscris in circuit la nivelul 8 este acela ca sotul meu, Madalin Ivan, este si el inscris in circuit, si este Nr. 1 la nivelul 9, asa ca nu am vrut sa jucam la acelasi nivel si sa ne intalnim tocmai noi doi in turnee.

 

Turneul de la Galaxy a fost primul la care ai participat si primul castigat?

Da, a fost primul turneu de acest fel pe care l-am jucat si m-am inscris la el pentru ca a fost pe baza de tenis la care eu antrenez.

 

Ce ti-a placut cel mai mult la acest turneu?

Mi-a placut tare mult mai ales ca am putut juca impotriva unor barbati, lucru care nu se putea intampla la turneele WTA.

 

Ai avut adversari dificili? Care a fost cel mai greu meci?

Am avut doar adversari dificili si foarte buni, iar meciul cel mai greu l-am avut cu ziaristul si comentatorul TVR Cristian Mindru, care are un joc deranjant. Alte doua meciuri dificile le-am avut in semifinala si in finala, cu doi antrenori de la clubul nostru, favoritul principal al turneului, Mihai Vencu, si un prieten foarte bun, Bogdan Morosanu, in finala.

 

Ca profesionista, ce rezultate importante ai reusit?

Am ajuns pana in primele 250 WTA, dar asta cu mai bine de un deceniu in urma si, din pacate, din cauza unei accidentari la spate, nu am mai putut continua. Insa rezultatele cele mai bune le-am avut la junioare, unde, in urma turneelor de la Roland Garros si Wimbledon, unde am ajuns pana in semifinale la simplu si am castigat finala de la Wimbledon la dublu, am urcat pana pe pozitia a doua in lume in anul 2000.

 

Cat timp dedici tenisului?

Foarte mult timp, dar nu pentru a ma antrena eu, ci pentru a antrena copii, care sper sa aiba la randul lor rezultate foarte bune.

 

Ce alte pasiuni ai?

In timpul liber imi place sa calatoresc, sa merg la schi, la film cu prietenii si la piscina.