In sferturi, dupa sapte mingi de meci

29 Mai 2010

Unul dintre cei mai talentati jucatori din turneul BCR Tenis Partener Platinum, Adrian Andrei Toma (15 ani, cap de serie numarul 2 la nivelul 7, s-a calificat intre primii opt, dupa 6-3, 7-6(1) cu Ion Nistor, favorit 16.

Cu increderea conferita de cele doua trofee anterioare in BCR Tenis Partener, castigate in concursurile de la Otopeni si Tenis Club 2000, Toma a dominat majoritatea schimburilor, dar a primit o replica foarte solida din partea adversarului, avand nevoie de sapte mingi de meci pentru a merge mai departe. “E prima oara cand particip la un turneu puternic. Nu exista comparatie cu altele. Automat, meciurile sunt mult mai grele”, a spus Toma, care a inceput sa joace tenis la 11 ani, sub indrumarea lui Aurel Segarceanu. “E un antrenor foarte bun, care m-a ajutat foarte mult sa deprind tainele tenisului. Conteaza foarte mult ca din mana lui a iesit o campioana la Roland Garros, Virginia Ruzici”, a apreciat Toma.


Bacalaureatul si admiterea la Facultatea de Drept il impiedica pe Adrian sa intre si in circuitul profesionist, motiv pentru care se va rezuma deocamdata la turneele BCR Tenis Partener.


Si favoritul principal, Florin Vrabie, a obtinut biletul pentru sferturile de finala, dupa 6-2, 7-5 cu Cristian Zamfirescu, favorit 13. “Toata lumea se asteapta ca favoritul numarul 1 sa castige toate meciurile. Nu e chiar asa. Fiecare adversar este puternic. Dar, e bine sa fii numarul 1 la un turneu atat de mare, iti da incredere. E un mini turneu de Grand Slam, pentru care m-am pregatit mult”, a declarat Vrabie.