Proceduri (Format PDF, 551.85 KB) Download
Grupe de 3 - Reguli si proceduri

11 Aprilie 2019

Cum se joaca

Unul dintre cele mai cautate formate de joc din ultimele trei sezoane il reprezinta sistemul de grupe de 3, cu doua meciuri in format clasic, programate pentru fiecare jucator. Fara sa fie unul obisnuit de tenis, formatul ofera o experienta mai bogata pentru participanti, dar propune lucruri specifice, standardizate pentru turneele Tenis Partener.

Pentru clasamentul in grupa:

In caz de egalitate: Departajarea se face dupa rezultatul meciului direct.

Daca sunt trei jucatori cu acelasi numar de victorii, departajarea se face luand in calcul, in ordine, setaverajul, ghemaverajul,  numarul cel mai mare de seturi/ghemuri castigate. In cazul in care unul din criteriile de mai sus genereaza un jucator mai bun sau mai slab decat ceilalti doi, intre cei doi ramasi la egalitate se va lua in considerare victoria directa.

In caz de egalitate perfecta, ordinea in grupa va fi stabilita prin tragere la sorti.

 

Exista doua variante de disputare:

1. se califica doar primul clasat. O retragere din turneu ce duce la disputarea unui singur meci in grupa respectiva va insemna scaderea taxei de turneu pana la valoarea unei taxe de tablou eliminatoriu. Returnarea banilor se va solicita pe mail tp@mpg.com.ro atat pentru taxa de rezervare cat si pentru taxa de club.

 

In situatia in care se califica unul sau mai multe locuri 2, departajarea intre locurile 2 se face in functie de raportul victorii-infrangeri, setaveraj, ghemaveraj, numarul de seturi castigate, numarul de ghemuri castigate. In caz de egalitate perfecta, se va califica locul 2 din grupa celui mai bun dintre favoriti.

 

In cazul in care intr-o grupa sunt doar doi jucatori (cf numarului de inscrieri sau in urma unei retrageri din ambele meciuri): pentru a realiza comparatia intre locul 2 dintr-o grupa cu doi jucatori si una cu trei jucatori, se elimina rezultatele cu ultimul clasat si se considera aceleasi criterii (practic, vor conta rezultatele locurilor doi impotriva locurilor unu din fiecare grupa).

In cazul in care un jucator se prezinta la un meci si nu il mai joaca pe al doilea (indiferent de motiv), scorul din al doilea meci va fi 6/0 6/0 pentru clasament / departajare.

 

In cazul super tiebreak-ului, acesta va fi considerat ca un set castigat cu 1-0 (un game la zero).

 

2. se califica primii doi clasati. In acest caz, se achita taxa integrala in situatia unei retrageri din grupa; taxa ajunge la valoarea celei de tablou eliminatoriu doar in cazul a doua retrageri din aceeasi grupa, al treilea jucator jucand direct in faza eliminatorie.

Tablourile eliminatorii ce urmeaza grupelor vor avea pozitii prestabilite sau va fi anuntata o tragere la sorti pentru o parte dintre ele.

Grilele de punctaj raman cele obisnuite, punctele urmand a se acorda in functie de numarul de jucatori de pe tabloul principal, din momentul tragerii la sorti.

 

Exemplu: grila de punctaj a unui tablou cu 5 grupe de 3, 15 jucatori, este aceeasi cu cea a unui tablou eliminatoriu de 16: campionul primeste 130 de puncte; finalistul 70 de puncte; semifinalistii cate 40 de puncte; 20 de puncte vor primi restul jucatorilor ce au minim o victorie, indiferent daca s-au calificat cu doua victorii din grupa sau nu s-au calificat, dar au o victorie. Jucatorii ce nu inregistreaza nici o victorie vor primi 5 puncte.