Dupa antrenament, nu uitati de „ritualul” de hidratare!

21 Decembrie 2016

Superstitii ale celor mai faimosi jucatori de tenis din lume

Este curios cum anumite tabieturi sau obiceiuri pot deveni „obsesii” in viata unui sportiv. Se pare ca superstitia joaca un rol important pana si la cei mai de succes tenismeni.

Eu, Bucovina, sunt de fel foarte superstitioasa! Dupa antrenament, mereu am impresia ca toti ma sorb din priviri. Cum sunt un fan infocat al tenisului am facut niste cercetari si iata ce am descoperit. Acestea sunt cele mai ciudate „ritualuri” de la cei mai mari jucatori de tenis din lume:

·        Rafael Nadal este numarul 1 cu cele mai multe superstitii in timpul meciurilor de tenis. De la intrarea pe terenul de joc cu racheta mereu in mana la faimoasele sticle de apa, una rece una calda, din care bea intr-o anumita ordine, la serva pe care o face dupa ce alege o minge cu atentie din alte trei, chiar si la felul cum isi aranjeaza parul, toate sunt ritualuri si lista poate continua.

 

·        Serena Williams are metodele ei pentru a se asigura ca nimic nu ii slabeste concentrarea. Cea mai faimoasa superstitie a tenismenei este ca poarta aceeasi pereche de sosete care ii aduc noroc fara sa le spele pe tot parcursul turneului.

 

·        Björn Borg, jucatorul suedez, pastreaza o superstitie speciala doar pentru un eveniment, Wimbledon. El povesteste ca inaintea turneului incepe sa isi lase sa creasca barba si, pe tot parcursul turneului, poarta acelasi tricou.

 

·        Novak Djokovic are una dintre cele mai dragute superstitii: nu joaca decat daca Pierre, catelul lui, poate calatori cu el. Sa speram ca n-o sa intervina in timpul unui meci, nu?!

 

·        Roger Federer este cunoscut pentru numarul sau norocos: 8. Poate parea ceva banal, dar jucatorul are la fiecare meci 8 sticle de apa, 8 prosoape si, bineinteles, 8 rachete de tenis!

 

·        Ana Ivanovic pare ca nu este deloc afectata de aceste mici superstitii, dar va inselati. Jucatoarea este chiar opusul. Ea recunoaste ca pe tot parcursul unui meci nu calca pe liniile de demarcare sau, cel putin, incearca sa nu o faca, pentru ca este convinsa ca ii poarta ghinion.

Sunt foarte incantata ca v-am putut arata putin din culisele lumii tenismenilor. Iar voi, nu uitati, sa va faceti un ritual de hidratare inainte dar mai ales dupa antrenamente. Este foarte important pentru sanatatea voastra!

Eu, Apa Bucovina, sunt ca si eticheta mea, ceea ce citesti gasesti. Izvorasc in mod natural dintr-un acvifer subteran aflat intr-o rezervatie naturala si sunt o apa cu gust placut si echilibrat. Ma gasesti in formele cele mai diverse, de la ambalaje mari de 5 litri la sticle mici de 0,33 litri si sunt pe gustul tuturor!